Öncü okullarında yol haritamız ; cesurca, vazgeçmeden, sürekli değişime açık olarak ismimiz gibi olmaktır. İsmimize yakışan temel değerlerimiz ÖNCE İNSAN, ÖNCÜ İNSAN’ı şekillendirmek için yol haritamızı ve uygulamalarımızı belirler.

• ”Eğitim, kişinin yaşama sanatını anlayabilmesi için bir rehberdir.” Öncü’de bu rehberlik ışığında kendine ve hayata değer katan bireyler yetiştiririz.
  • ”Bilim, gerçeğe giden yolları aydınlatan ışıktır.” Öncü’de her birimiz, aklın ve bilimin ışığında teknolojiyi doğru ve bilinçli kullanırız.
  • İdeallerini başarıya dönüştüren biz Öncülüler bedenlerimizi sporla, ruhlarımızı sanatla özgürleştiririz.
  • ”Sözcükleri olmayan bir insan, düşüncesi olmayan bir insandır.” Öncü’de; okula zenginlik katan tüm sözcüklere, düşüncelere insani değerlere sahip olunduğu müddetçe değer veririz.
  • Öncü’de tüm bireylerin iletişim felsefesinin temelinde “dürüstlük, sevgi, saygı, hoşgörü ve empati” vardır.
  • Öncü’de iletişimde ortak bir dil kullanırız.
  • Öncü’de “şeffaf ve açık” iletişime, kişiyi geliştirici bir “geri bildirim” dili kullanılmasına önem veririz.
  • ”Medeniyetin ilk şartı adalettir.” Öncü’de her bireye adil davranırız, bireyde adalet duygusunun geliştirilmesini sağlarız.
  • Öncü’de her bireye fırsat eşitliği tanırız. Her birey bu fırsattan yeteneği ve ilgisi ölçüsünde yararlanır.
  • Öncü’de her birey, fiziksel ve sözlü şiddetin karşısındadır.
  • Öncü çatısı altında yaşayan her bireye huzurlu bir yaşam ortamı sağlarız.
  • Öncü’de yeni başlangıçları, kollektif bir oturum ile öğretmen, öğrenci ve personel işbirliği ile yaparız.
  • Öncü’de bireyin akademik kazanımlarını hayata ne kadar uyarlayabildiğini önemseriz.
  • Önceliği mutlu bireyler yetiştirmek olan okulumuzda çocuğun can suyu oyundur diyerek öğrencilerimiz, oyun tabanlı eğitim ile eğlenerek, yaşayarak öğrenir.
  • ”Doğa, insan olmadan da yaşar ama insan, doğa yok olduktan sonra yaşayamaz.” Öncü’de evrenin kaynaklarının sınırlı olduğu farkındalığıyla bilinçli tüketiciler yetiştiririz.
  • Öncü ailesi olarak; diğer insanlarla sağlıklı ve etkili bir iletişim kurabilmek için ana dilimiz olan Türkçeyi koruruz ve doğru kullanırız.
  • ”Bir dil öğrenmek, dünyaya açılan bir pencere daha demektir.” İyi bir gelecek hayali kuran Öncülü nesil için İngilizce dünya dili, dünya sesimizdir.
  • Öncü ailesi olarak bizler, daha güzel ve daha yaşanılır bir dünya hayaliyle sosyal sorumluluk projelerine önem veririz.
  • Biz Öncülü her birey, kuralların toplumun düzenini sağlamak için gerekli olduğunun bilincindeyiz. Bu doğrultuda okulumuz kurallarına uymamız gerektiğini biliriz.
  • Öncü’de, özgüveni gelişmiş kendini doğru ifade edebilen, sosyal ilişkileri güçlü bireyler yetiştiririz.