ÖNCÜ SPOR

İlkokul öğrencilerimiz tüm spor branşlarının altyapısı olarak gösterilen jimnastik ve yüzme sporları ile eğitiliyor. Bu yaş çocuklarımızın bedenlerinin eğitimi uzun kas gelişime yönelik yapılıyor. Belirli dönemlerde küçük turnuvalar düzenleyerek spora özendirme, sporla eğlendirme amaçlarını gerçekleştiriyoruz. Bazen anne-baba etkinlikleri ile de aileler ve çocuklarını sporla buluşturuyoruz.

Öğrencilerimiz beden eğitimi dersleri sayesinde hareket ederken vücut ve alan kavramını öğrenirler. Temel spor branşlarının malzemeleri tanır ve kullanabilir. Bu dersin hazırlığı sırasında ve sonrasında giyinme, soyunma gibi yaşamsal becerilerini geliştirirler.

İki kampüsümüzde toplam 11 beden eğitimi öğretmen/antrenör çocuklarımız için hizmet vermekte. 3 kapalı spor salonu, 1 yüzme havuzu, 2 halı saha, 2 jimnastik salonu, 1 fitnes salonu, açık voleybol, basketbol sahaları mevcut. Spor yaralanmalarına karşı revirimiz ve hemşiremiz gerekli tüm ekipmanları ile hazır bulunmakta.

Ayrıca ücretli spor kulüplerimiz mevcuttur. Futbol, basketbol, voleybol, yüzme, jimnastik kulüplerimizde öğrencilerimiz haftanın iki ayrı gününde 2’şer saat kulüp çalışmaları yapmaktadırlar. Bakanlığa bağlı olarak faaliyet gösteren “Çağdaş Öncü Spor Kulübü” çatısı altında bu hizmet verilmektedir.