ÖNCÜ’DE ORTAOKUL İNGİLİZCE PROGRAMI

Çağdaş Öncü Ortaokul İngilizce bölümü olarak, dil eğitimine daha geniş bir açıdan yaklaşarak 21. yüzyıl becerileri olan; yaratıcılık, bilgiye ulaşma, medya, çözüm ve ortak çalışmayı da programın bir parçası haline getirmeyi amaçlarız.

Akıcı bir İngilizce kazanımını gerçekleştirmek için öğretmenlerimiz bütün derslerinde derin düşünme alıştırmalarına, hayal güçlerini kullanarak ve akademik olarak hazırlanan yazılara, ortak tartışmalara, yaratıcılığa ve dikkatli incelemelerin yapıldığı okuma çalışmalarına ağırlık verir.

Bizim müşterek misyonumuz disiplinli, kendi kendine düşünebilen, düşüncelerini aktarabilen, sunumlar, münazaralar, konuşma yarışmaları, yardım kampanyaları aracılığıyla öğrenen, çok önemli değişimlerin içindeki dünyamızda geleceğin küresel vatandaşlarına yakışır şekilde, kendini iyi ifade eden ve bilgili bireyler yetiştirmektir.

‘’Comman European Frame Work’’ Avrupa dil çerçevesi programına uygun olarak, hazırlanmış bir sistem takip etmekteyiz. 21. Yüzyıl yeteneklerini de göz önünde bulundurarak bir program oluşturuyoruz. İngilizce, dil öğrenimi;  yaşayan bir olgudur, bu nedenle de klasik metotlar ve ezberle öğretilemez, hayatlarının bir parçası olmak durumundadır.

İngilizcede dört beceri vardır; Listening(dinleme),  Writing(yazma), Reading(Okuduğunu anlama), ve Speaking (Konuşma) Bu becerilerin en zoru, konuşma ve yazmadır çünkü bu iki skills artık üretim kısmıdır her şeyin sindirilip, üretime geçildiğinin göstergesidir. Biz de Öncü okulları olarak bu iki yeteneğin geliştirilmesi üzerinde duruyor ve planlarımızı bu doğrultuda yapıyoruz.

5. sınıflarda haftada 13 saat main course, 8 saat Skill dersi olmak üzere toplam 21 saat dersimiz var. Main course ( Ana ders ) ; Main course da öğrenim sağlıyorlar öğretmen ve çocuk daha yoğun bir arada oluyorlar. Skills dersleri daha çok öğrendiklerini hayata geçirebilme, pratik yapıp, konuşmalarını ve yazmalarını geliştirebildikleri bir derstir. 5. Sınıfın sonunda A1, A1+ SEVİYESİNDE BİR İngilizceye sahip oluyorlar, rahatlıkla KET sınavını alabilecek seviyede olacaklardır.

6. sınıflarda haftada 8 saat main course; 4 saat skills dersi olmak üzere toplam 12 saat dersimiz var    6. sınıfın sonunda B1 seviyesinde bir İngilizceye sahip oluyorlar, rahatlıkla PET sınavını alabilecek seviye de olacaklardır.

7. sınıflarda haftada 7 saat main course; 3 saat skills dersi olmak üzere toplam 10 saat dersimiz var. 7. sınıfın sonunda B1+ seviyesinde bir İngilizceye sahip oluyorlar, rahatlıkla PET ve FCE  sınavını alabilecek seviye de olacaklardır.

8. sınıflarımızda, sınav yılı olduğu için haftada 6 saat İngilizce yapılmaktadır, Milli Eğitim müfredatına, sınava uygun çalışmalar yapılırken, derslerimizin bir kısmında da İngilizcelerini canlı tutabilmek adına, konuşma ağırlıklı bir program izlenmektedir.