2004 yılında Bursa Çekirge ’de Çağdaş Öncü Dershanesi olarak faaliyetlerimize başladık.

Bir binaydık, yetmedi bir bina daha olduk, yetmedi 2 dönüm bahçeli 2000 m² kapalı alan Çağdaş Öncü Dershanesi olduk. Mekânlarımız büyürken biz de büyüdük. Büyümek sorumluluk demekti. “Büyük güç büyük sorumluluk”tu. Tüm Bursa bizi izliyordu. Çalıştık, ürettik; değiştik, değiştirdik; üzüldük, sevindik; düştük, kalktık. Ama hiç şımarmadık. Kurucularımız haftada 60 saat derse girdi. Öğretmenlerimiz gece 11’lerde dersten çıktı. OKS’ler, SBS’ler, TEOG’lar, ÖSS’ler, ÖYS’ler, YGS’ler, LYS’ler gördük. “Gülün adı değişse de değişmedi kokusu.” Hep alnımızın akıyla çıktık sınavlardan. Robertler, Galatasaraylar taçlandırdı başarılarımızı.

Her yıl 15 Boğaziçi, 20 ODTÜ, 30 tıp, 40 hukuk çıkardık.

Bazen bir öğrenciye sadece dört işlem öğretebildik, en çok da onun annesi babası teşekkür etti. Bazen omuzlarımızda ağladı sıkıntıyla kuzularımız, bazen de sevinç gözyaşlarıyla ıslandı üstümüz başımız. Hep doğru bildiğimizi yaptık. Eğitim yaptık, öğretim yaptık ama güzel yaptık bunları. Bize de yakıştı Bursa’ya da. İhtiyar Bursa en iyisini hak ediyor dedik. Bursalılar anladı bizi; sevdi, takdir etti.

5000 öğrenciyi en iyi liselere, en iyi üniversitelere yerleştirdik.

Arkamıza baktığımızda koca bir 11 yıl geçmişti. E artık okul olalım dedik. Biz olmazsak kim olacaktı? Velilerimiz, sevenlerimiz, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz zaten bize hep “E artık okul olun!” derdi. Okulculuğun da en iyisini yaparız biz. Çünkü inandığımız eğitim değerleri var. İlkelerimiz var bizim. Aynı kadromuz, aynı disiplinimiz, aynı takibimiz var. Hem sonra üniversitelerimizden mezun olan 300 doktorumuz, 400 avukatımız, 1000 mühendisimiz, işletmecimiz, öğretmenimiz var bizim. Yıllardır bize dua eden velilerimiz var.

Eğitimciyiz biz, başka iş bilmeyiz.

2015 yılında Çağdaş Öncü Okulları olarak yolumuza devam ettik. 16.000 m² kapalı alanlı, 6.000 m² bahçeli bir okulumuz oldu. Binamız, adımız değişti ama biz hiç değişmedik. Çağdaş Öncü Dershanesiydik, Çağdaş Öncü Okulları olduk. Ne der bir bilge “Tırtılın hayatın sonu dediğine usta kelebek der”. Şu an okulculuğumuzun 9. yılında bir dünya okulu olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Ulusal ve uluslararası pek çok etkinlik ve ödülle başarılarımızı perçinliyoruz. Bursa'nın en itibar gören ilkokulu, ortaokulu, lisesi olmanın gururunu yaşamaktayız.