TİYATRO KULÜBÜ

Bir tiyatro oyununda başarılı olabilmek için, düşünmek, strateji geliştirmek ve planlama yapmak gerekir. Yaşamda başarı, hızla birlikte değişen şartlara hızla uyum ve anında tepki vermeye bağlıdır. Bunun için eski alışkanlıkları dışında düşünmek ve farklı bakış açılarına sahip olmak gerekir. Ekip oluşturma ve geliştirme yaşam alanındaki başarının temellerini oluşturur. Önemli olan kendi değerleri içinde kendi özünü koruyarak bu iklim içinde kendini ifade etmektir. İşte tam da bu noktada tiyatro – drama çalışmaları; kimliğinde hiç fark etmediği yaratıcı alanların ve farklı düşünce yapılarının olduğunu anlamada öğrencilere farklı kapılar açar. Tiyatro, yüksek derecede yaratıcılık gücüne dayanan, insan tecrübesini araştıran bir yoldur. Dramatik etkinlikler, insancıl düşünceler, hissetme ve davranmayla birlikte insanın kendisini ve diğerlerini tanımasına yardımcı olur. Katılımcıları, beceri sahibi, tutarlı, anlayışlı, sahip olduğu imkanlarla dünyalarını genişletmeye çalışan, yaşama kendi düşünceleri ile katılan, cesaretli bireyler olma yolunda destekler.

Kulübümüz 9. ve 10. Sınıflarda sene başında belirlediği bir oyunu mayıs ayında tiyatro salonumuzda sahnelemektedir. Bu belli bir oyun olduğu gibi kulüp öğrencileri tarafından bir tema ya da şahsiyet etrafında yoğun araştırmalarla şekillendirilerek belli bir süreç ve kazanım etrafında da yaratılabilmektedir.