DESTINATION IMAGINATION

1982 yılında kar amacı gütmeden kurulan ve o günden bugüne milyonlarca katılımcının dahil olduğu, uluslararası alanda yaygın bir organizasyondur. Dünyanın en büyük yaratıcılık, takım çalışması ve çözüm geliştirme organizasyonu olan Destination Imagination, ABD’nin 50 eyaletinde ve 40 farklı ülkede uygulanmaktadır. Destination Imagination takımları yaratıcı çözüm geliştirme sürecini ve kullanacakları araçları öğrenir, seçtikleri takım yarışması dalında çözümlerini geliştirir ve doğaçlama becerilerini geliştirmek amacıyla anlık projeler üzerinde çalışırlar. Destination Imagination genel olarak öğrencilere takım çalışması, problem çözme, iş birliği, zamanı iyi kullanma ve iletişim becerileri kazandırmayı hedefler. Bu hedefler doğrultusunda takımlar 1 yıl boyunca anlık ve takım görevlerine hazırlanır ve yerel olarak düzenlenen turnuvalarda okullarını temsil eder. Yerel turnuvalarda birincilik alan takımlar, ABD’nin Knoxville, Tennesse Eyaleti’nde her yıl düzenlenen Global Finals yarışmalarına hak kazanırlar. Okul eğitiminin yanı sıra, gençlerin günlük hayatlarında karşılaşabilecekleri basitten karmaşığa her türlü problemin çözümünde yaratıcılıklarını kullanmayı ve yaratıcı düşünceyi bir yaşam tarzı olarak benimsetmeyi hedefleyen Team Challange ve Instant Challange (Takım Mücadelesi ve Anlık Mücadele) adları altında iki farklı grup olarak sınıflandırılan Destination Imagination, katılımcıların her anından zevk aldıkları ve eğlenerek mücadele ettikleri uluslararası bir etkinliktir.