Çağdaş Öncü Okulları Logosu
  • alt
  • alt
  • Veli Bilgilendirme Sistemi

    Veli BilgilendirmeSistemi

  • Çağdaş Öncü Okulları Telefon

    Telefon0224 232 34 00

Neden Voleybol ?

Neden Voleybol ?

Çünkü; Voleybol tam anlamıyla bir takım oyunu. Futbolda ve ya basketbolda yetenekli bir oyuncu size maçı kazandırabilir. Alır topu eline/ ayağına bireysel becerisiyle sayıyı kazanır ve ya golü atar. Voleybol için bu söyleyemez. Takım oyunudur. En az 2 veya 3 Arkadaşının Servis, Pas, blok veya hücum gibi vuruşları yapması gerekmektedir.

Çünkü; Voleybol çabuk karar verme oyunudur. Futbol, Basketbol, Hentbol gibi sporlarda topu tutup, durdurup karar verme zamanı vardır. Voleybolda ise topu tutmadan karar vermesi ve uygulaması gerekmektedir.

Çünkü; Voleybol iyi olan takımın değil, iyi oynayan ve maçı daha fazla isteyenin kazandığı bir oyundur.

Çünkü; Voleybol kelimenin tam anlamıyla bir dayanışma oyunudur. Voleybol size arkadaşlarınızın eksik yanını tamamlamayı ayrı ayrı 5 parmak değil de, 5 parmağı sıkıp bir yumruk yapmayı öğretir.

Çünkü; Voleybol her şeyden önce bir hata oyunudur. Maç boyunca sayısız hatalar yaparsınız ve voleybol size yapılan her hatayı telafi etme şansı verir. Voleybolda önemli olan hata yapmamak değil hataları tekrar etmemektir.

Çünkü; Voleybol psikolojik açıdan insanlara görev dağılımı sorumluluk bilinci aşılar.

Çünkü; Voleybol bir çok tekniğin birleşmesinden oluşan spordur. Servis, Manşet, Blok, Smaç, Pas gibi teknikleri her sporcunun öğrenmesi ve uygulaması gerekmektedir.

  • Paylaş