Neden Basketbol ?

Basketbol insanın herhangi bir fiziki problemi, yani sağlık açısından bir sıkıntısı yoksa bağımlılık haline gelen bir spor dalıdır. “Basketbol ne işe yarar” diye sorulduğunda birçok insanın aklına “boyu uzatır” diye bir cevap geliyor. Evet doğru basketbol boyu uzatır, hatta spor dalları arasında da boy uzatma konusunda ilk sıradadır. Fakat bize olan tek faydası boy uzatmak değil. Beynimizin içerisinde dolaşan türlü türlü sorunlardan, stresten, sıkıntıdan da uzaklaştırır. Bize keyif verir, huzur verir. Tek bununla da kalmayıp özgüvenimizi tazeleyerek elde edebileceğimiz başarıların ve takım oyunu ruhunu da devamını getirir. Kendimizi sıradan bir birey olarak görürken basketbol oynamakla beraber bir alt seviyeden bizi alır tepelere çıkarmaya başlar. Başarıyı kazanırken o başarıyı fazla abartmamayı, kaybetmenin de dünyanın sonu olmadığını öğretir.

Hobi edinmemizi gerektirecek bir diğer sebep ise başta da dediğim gibi birlik ve beraberliğin spor dalıdır basketbol. Takım olmayı sağlar. Takımca çalışıp bütün olmayı gerçekleştirir. Gerçekten bir hobiniz olmasını istiyorsanız, bu tercihinizi basketboldan yana yapabilirsiniz..