KEMAN KULÜBÜ

Keman çalma eğitimi almaya istekli öğrencilerden oluşur. Temel keman çalma becerisi kazandırmak amaçlanır. Bir enstrüman çalmak hem yetenek hem sabır işidir. Bu kulüpte öğrenciler çalışmalarını evlerinde de sürdürecekleri için kendilerine birer keman edinmek zorundadırlar. Öğrencilerin kulüpte aldıkları temel beceriler sayesinde okul içi ve okul dışı gösterilerde görev alarak ürünlerini sergilemeleri amaçlanır. Yine bu yolla müziği analiz eden dinleyen ve doğru teknikle yorumlayan öğrenciler yetiştirilmiş olur. Kulübe katılım için iyi bir müzik kulağına sahip olmak, çalgı çalma becerisi geliştirilebilir olmak, uygun fiziki yapıda olmak gereklidir. Kulübe kemal çalmayı bilen öğrenciler de kabul edilmektedir.