YALVAÇ URAL SÖYLEŞİSİ

1945, Konya, Türk gazeteci, yazar. Özellikle çocuk edebiyatı alanında yapıtlar vermiştir.1945 yılında Konya da memur bir ailenin  çocuğu olarak dünyaya geldi. Annesi ilkokul öğretmeni babası ise Toprak Mahsulleri Ofisinde eksper müdürü idi. Öğrenimini  Anadolunun değişik il ve ilçelerinde sürdürdü. Kabataş Lisesinde başladığı lise öğrenimini İstanbul da Atatürk Erkek Lisesinde  tamamladı. Lise yıllarında müzik ve edebiyata ilgi duydu.

Yalvaç Ural, liseden sonra gazeteciliği meslek olarak seçti ve Milliyet  Gazetesinde editör olarak çalışmaya başladı. Gazetecilik yaşamı çok sayıda farklı yayınevi ve gazetede sürdü. 23 yılda 25 çocuk  dergisi yayımladı. Yurtdışında yayımlanan Türkçe dergilere katkıda bulundu.

Yalvaç Uralın Gölcüğü Küçük Avcılar adlı öyküsü  İngilizceye çevrilerek 1996 yılında Oxford University Press tarafından ortaöğretim çocukları için hazırlanan Dört Türk Öykücüsü adlı kitapta yer aldı. 65 çocuk kitabı yayımlayan Yalvaç Ural, yetişkinler için dört kitap ve bir şiir kitabı yayımlamıştır. Çocuk edebiyatındaki çalışmaları  ile yurtdışında da ünlenen Yalvaç Ural, Hollanda daki 5. Uluslararası Çocuk şiir Festivalinde, Armonikanın Şairi, Dünya Çocuk  şiirinin şampiyonu diye adlandırılmıştır...

Tarih    : 16 Kasım 2015, Pazartesi

Yer    : Özel Çağdaş Öncü Okulları Konferans Salonu