PROF. DR DENİZ ÜLKÜ ARIBOĞAN SÖYLEŞİSİ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Danışma Kurulu Başkanı ve Albert Einstein tarafından kurulan “Dünya Sanat ve Bilimler Akademisi” üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan; Çağdaş Öncü Okullarında “Değişen Dünya, Değişen Meslekler” isimli söyleşide bulundu.

Söyleşisinde son çeyrek yüzyılda Tarım toplumundan, sanayi toplumuna, sanayi toplumundan da enformasyon toplumuna geçişi ve birey üzerindeki etkilerine değinen Arıboğan; özellikle enformasyon toplumunda gençlerin sorumluluğunu Öncü öğrencilerine eğlenceli bir üslupla anlattı. Çağdaş Öncü öğrencilerinin gündeme dair sorularını da yanıtlayan Arıboğan, Öncü öğrencileri ile gerçekleştirdiği söyleşide öğrencilerin ilgisi ve söyleşiye katılımının niteliğine vurgu yaparak söyleşisini tamamladı.

Çağdaş Öncü Okulları Anadolu ve Fen Lisesi müdürü Çetin Rençber “ öğrencilerinin; sorgulayan, düşüncelerini özgürce ifade edebilen, yirmibirinci yüzyıl değerleri ile gelişmesini hedefleyen bireyler olabilmesi için bu ve bunun gibi etkinlikleri gerçekleştirdiklerini” söyledi.

Çağdaş Öncü Okulları kurucularından Erkan Şen, okullarını sadece sınıf ve öğrenci sayısı olarak butik düşünmediklerini, öğrencilerinin ders dışı tüm etkinliklerinde nicelikle değil, nitelikle hareket edecekleri biçimde kurguladıklarını, Arıboğan’ın söyleşisinde de değindiği gibi, tüketen bir toplumun içinde öğrencilerinin üreten, sorgulayan öğrenciler olması için sistematik bir yaklaşımla “Eğitimde Sanat ve Sosyal Yaşam” uygulamalarını gerçekleştirdiklerini bildirdi.

asd